Εύκολες συνταγές

Συνταγή Cupcake στο Airfryer

Συνταγή για cupcake στο Airfryer

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε να πάρετε μια απολαυστική απόλαυση με αυτή τη λαχταριστή συνταγή για cupcake, που γίνεται ακόμα πιο βολική χρησιμοποιώντας μια φριτέζα αέρα. Αυτά τα cupcakes είναι αφράτα, υγρά και γεμάτα γεύση, καθιστώντας τα τέλεια για κάθε περίσταση. Είτε θέλετε να εκπλήξετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα είτε να ικανοποιήσετε το δικό σας γλυκό, αυτή η συνταγή είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει!

Συστατικά

<πίνακας>

Ξηρά συστατικά
Υγρά συστατικά

1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 μεγάλα αυγά

½ φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτά τα παραδεισένια cupcakes, συγκεντρώστε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:
– Φριτέζα αέρα
– Μπολ ανάμειξης (2)
– Χτυπήστε με σύρμα
– Μεζούρες και κουτάλια
– Επένδυση cupcake
– Σχάρα ψύξης
– Εργαλεία διακόσμησης (προαιρετικά)
– Πασπαλίζουμε ή άλλες επικαλύψεις (προαιρετικά)

Προετοιμασία

Βήμα 1:

Προθερμάνετε τη φριτέζα σας στους 320°F (160°C) για λίγα λεπτά.

Βήμα 2:

Σε ένα μπολ ανάμειξης, ανακατέψτε τα ξηρά συστατικά: αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κρυσταλλική ζάχαρη, μπέικιν πάουντερ και αλάτι. Τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά.

Βήμα 3:

Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε μαζί τα υγρά συστατικά: λιωμένο βούτυρο, αυγά, γάλα και εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.

Βήμα 4:

Προσθέστε σταδιακά τα υγρά συστατικά στα ξηρά συστατικά, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αποφύγετε την υπερβολική ανάμειξη, καθώς μπορεί να γίνει σε πυκνά cupcakes.

Βήμα 5:

Στρώστε μια φόρμα για cupcakes με επένδυση για cupcake. Γεμίστε κάθε επένδυση περίπου κατά τα δύο τρίτα με το κουρκούτι.

Βήμα 6:

Το καλοκαίρι τη γεμισμένη φόρμα για cupcakes στην προμασμένη φριτέζα αέρα. Μαγειρέψτε τα cupcakes στους 320°F (160°C) για περίπου 12-15 λεπτά ή μέχρι να βγείτε καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.

Βήμα 7:

Μόλις τελειώσετε, αφαιρέστε προσεκτικά τα cupcakes από τη φριτέζα χρησιμοποιώντας λαβίδες ή γάντια φούρνου. Αφήστε τα να κρυώσουν σε μια σχάρα πριν τα διακοσμήσετε.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτήν την εξαιρετική συνταγή για cupcake είναι περίπου 15 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει το χρόνο για τον συνδυασμό των συστατικών, το γέμισμα των επενδύσεων του cupcake και την προθέρμανση της φριτέζας αέρα. Ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 12-15 λεπτών, ανάλογα με το συγκεκριμένο μοντέλο της φριτέζας.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

🌱 Αν θέλετε να κάνετε αυτά τα cupcakes κατάλληλα για vegans, μπορείτε εύκολα να ανταλλάξετε μερικά υλικά:
– Αντικαταστήστε το λιωμένο βούτυρο με λιωμένο λάδι καρύδας ή vegan μαργαρίνη.
– Αντικαταστήστε τα αυγά με ½ φλιτζάνι σάλτσα μήλου χωρίς ζάχαρη ή πολτοποιημένες μπανάνες.
– Χρησιμοποιήστε γάλα φυτικής προέλευσης, όπως γάλα αμυγδάλου ή γάλα σόγιας, αντί για κανονικό γάλα.
– Αντίθετα τις ετικέτες του μπέικιν πάουντερ και του εκχυλίσματος βανίλια για να βεβαιωθείτε ότι είναι φιλικά προς τους χορτοφάγους.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

👩‍🍳 Για να διασφαλίσετε τα καλύτερα αποτελέσματα με αυτήν τη συνταγή cupcake με φριτέζα αέρα, λάβετε υπόψη τις συμβουλές:
– Μετρήστε τα συστατικά σας με ακρίβεια για ακριβή αποτελέσματα.
– Αφήστε το λιωμένο βούτυρο να κρυώσει λίγο πριν το προσθέσετε στα υγρά υλικά.
– Μην ανακατεύετε υπερβολικά τη ζύμη. μερικά κομμάτια είναι εντάξει.
– Γεμίστε κάθε επένδυση cupcake περίπου κατά τα δύο τρίτα για να αφήσετε χώρο να φουσκώσει.
– Το βίντεο τα cupcakes σε μία στρώση στη φριτέζα αέρα για να δείτε ομοιόμορφο ψήσιμο.
– Προσέχετε τα cupcakes τα τελευταία λεπτά μαγειρέματος για να αποφύγετε το υπερβολικό ψήσιμο.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θερμίδες
Πρωτεΐνη (g)
Λίπος (g)
Υδατάνθρακες (g)
Ζάχαρη ((g)
Ίνα (g)

240
4
12
30
18
1

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

🍰 Αυτά τα απολαυστικά cupcakes μπορούν να σερβιριστούν ως έχουν ή να διακοσμηθούν όμορφα με γλάσο και πασπάλισμα. Οι δυνατότητες παρουσίασης είναι ατελείωτες! Εξετάστε αυτές τις επιλογές:
– Classic Buttercream Frosting: Στερεώστε ένα στροβιλισμό από κρεμώδη βουτυρόκρεμα πάνω από κάθε cupcake για μια παραδοσιακή πινελιά.
– Cream Cheese Frosting: Απλώστε μια γενναιόδωρη στρώση αρωματικού τυρί κρέμα πάνω από τα cupcakes για μια απολαυστική ανανέωση.
– Γκανάζ σοκολάτας: Περιχύστε ζεστή γκανάζ σοκολάτας πάνω από τα cupcakes για μια ακαταμάχητη εμπειρία σοκολάτας.
– Βρώσιμα διακοσμητικά: Γίνετε δημιουργικοί με βρώσιμα διακοσμητικά όπως πολύχρωμα λουλούδια ζάχαρης, τρίμματα σοκολάτας ή βρώσιμα γκλίτερ για να προσθέσετε μια πινελιά γοητείας.

ια πλευρικές εναλλακτικές, μπορείτε να σερβίρετε αυτά τα cupcakes με μια μπάλα παγωτό βανίλια, μια κούκλα σαντιγί ή μια πλευρά φρέσκων μούρων για να συμπληρώσετε τη γλυκιά τους. Συνδυάζονται υπέροχα με ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ ή ένα κρύο ποτήρι γάλα.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα των cupcakes σας, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες:
1. Μόλις κρυώσουν, αποθηκεύστε τα cupcakes σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 3 ημέρες.
2. Εάν θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους, βάλτε τα στο ψυγείο στο δοχείο για έως και 1 εβδομάδα.
3. Για πιο μακροχρόνια αποθήκευση, καταψύξτε τα cupcakes σε δοχείο ή σακούλα με φερμουάρ για έως και 3 μήνες. Ξεπαγώστε τα στο ψυγείο πριν τα σερβίρετε.

Θυμηθείτε, τα cupcakes έχουν καλύτερη γεύση όταν τα απολαμβάνετε φρέσκα, γι’ αυτό προσπαθήστε να τα καταναλώσετε μέσα σε λίγες μέρες για την απόλυτη γεύση και υφή.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Αν και αυτά τα cupcakes είναι αναμφισβήτητα απολαυστικά, συγκεκριμένα στοιχεία προσφέρουν ορισμένα χαρακτηριστικά για την υγεία:
– Αλεύρι για όλες τις χρήσεις: Παρέχει υδατάνθρακες για ενέργεια και περιέχει μικρές ποσότητες όπως σίδηρο και φυλλικό οξύ.
– Γάλα: Καλή πηγή ασβεστίου, πρωτεΐνης και βιταμινών D και B12, που προάγουν την υγεία των οστών και τη γενική ευεξία.
– Αυγά: Πλούσια σε υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες, βιταμίνες και μετάλλα, τα αυγά συμβάλλουν στην ανάπτυξη των μυών, στη λειτουργία του εγκεφάλου και στην υγεία των ματιών.
– Βούτυρο: Περιέχει λιποδιαλυτές βιταμίνες όπως η βιταμίνη Α και προσφέρει πλούσια γεύση και υφή στα cupcakes.
– Εκχύλισμα βανίλιας: Γνωστό για τις αντιοξειδωτικές του υπηρεσίες, το εκχύλισμα βανίλιας μπορεί να έχει αντιφλεγμονώδη και να βελτιώσει την ψυχική υγεία.

Οστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αυτά τα cupcakes θα πρέπει να απολαμβάνετε με το μέτρο ως λιχουδιά και όχι ως καθημερινή διατροφή.

Παρόμοιες συνταγές

Ψάχνετε για πιο απολαυστικές συνταγές; Ακολουθούν μερικές προτάσεις για εξερεύνηση:
– Νωπά Cupcakes σοκολάτας με γέμιση βατόμουρου
– Λεμόνι μύρτιλλα Cupcakes με κρέμα τυρί παγωμένο
– Red Velvet Cupcakes με Κρεμώδη Πάγωμα Βανίλιας
– Pumpkin Spice Cupcakes with Maple Cream Cheese Frosting

Αυτές οι συνταγές παρέχουν μια ποικιλία από γεύσεις και υφές που ταιριάζουν σε διαφορετικές προτιμήσεις και περιστάσεις. Απολαύστε το ταξίδι του ψησίματος και απολαμβάνοντας αυτές τις απολαυστικές λιχουδιές!

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή για cupcake έχει εμπνευστεί από τη δημιουργικότητα και την τεχνογνωσία διάσημων σεφ ζαχαροπλαστικής από όλο τον κόσμο. Σημαντικά ονόματα στον γαστρονομικό κόσμο που έχουν συμβάλει στην τέχνη του cupcake περιλαμβάνουν:
– Dominique Ansel: Γνωστός για τα καινοτόμα αρτοσκευάσματα του, συμπεριλαμβανομένου του διασήμου Cronut, ο σεφ Dominique Ansel εμπνέει με τις μοναδικές του γεύσεις και τις καλλιτεχνικές του παρουσιάσεις.
– Martha Stewart: Ένα γνωστό όνομα για όλα τα είδη ψησίματος, οι συνταγές της Martha Stewart είναι γνωστές για την αξιοπιστία τους και την προσοχή στη λεπτομέρεια.
– Yolanda Gampp: Με το δημοφιλές κανάλι της στο YouTube «How To Cake It», η Yolanda Gampp συνδυάζει το ψήσιμο και την τέχνη για να δημιουργήσει εκπληκτικές και νόστιμες λιχουδιές.

Αυτοί οι ταλαντούχοι σεφ έχουν θέσει τα πρότυπα υψηλά στον κόσμο της αρτοποιίας και οι δημιουργοί τους συνεχίζουν να εμπνέουν οικιακούς μάγειρες και επαγγελματίες αρτοποιούς. Αγκαλιάστε το εσωτερικό σας σεφ ζαχαροπλαστικής και απολαύστε την απολαυστική διαδικασία δημιουργίας αυτών των λαχταριστών cupcakes!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button