Εύκολες συνταγές

Συνταγή με στρώσεις μαρέγκας φράουλας

Σχετικά με τη συνταγή

Απολαύστε τη γεύση σας με αυτή την απολαυστική συνταγή με στρώσεις μαρέγκας φράουλας! Αυτό το κομψό επιδόρπιο είναι ένας τέλειος συνδυασμός από ελαφριά, αφράτη μαρέγκα, πικάντικες φράουλες και μια λαχταριστή γέμιση σαντιγί. Οι στρώσεις στοιβάζονται ψηλά, δημιουργώντας μια οπτικά εκπληκτική απόλαυση που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Κάθε μπουκιά είναι μια συμφωνία υφών και γεύσεων, με την τραγανότητα της μαρέγκας να έρχεται σε υπέροχη αντίθεση με τη ζουμερή γλύκα των φραουλών. Είτε διοργανώνετε μια ειδική περίσταση είτε απλά θέλετε να απολαύσετε κάτι εξαιρετικό, αυτή η συνταγή είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει τις λιγούρες σας για ένα απολαυστικό επιδόρπιο.

Συστατικά

<πίνακας>

Στρώματα μαρέγκας
Γέμισμα φράουλας
σαντιγί

6 μεγάλα ασπράδια αυγών
2 φλιτζάνια φρέσκες φράουλες, κομμένες σε φέτες
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

1 ½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
¼ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ζαχαροπλαστικής

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 κουταλάκι του γλυκού άμυλο καλαμποκιού
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

½ κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρ

Πρέζα αλάτι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να φτιάξετε αυτήν τη συνταγή με στρώσεις μαρέγκας φράουλας, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:
– Μπολ ανάμειξης
– Ηλεκτρικός αναδευτήρας ή μίξερ βάσης
– Ταψιά
– Περγαμηνόχαρτο
– Σπάτουλα
– Σχάρα καλωδίων
– Μαχαίρι
– Σανίδα κοπής
– Πιατέλα σερβιρίσματος ή βάση για κέικ

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 225°F (110°C) και στρώστε δύο φύλλα ψησίματος με λαδόκολλα.
2. Σε ένα καθαρό μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.
3. Προσθέστε κρέμα ταρτάρ και αλάτι στα ασπράδια και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές.
4. Προσθέστε σταδιακά την κρυσταλλική ζάχαρη ενώ συνεχίζετε να χτυπάτε το μείγμα μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές.
5. Κοσκινίστε το κορν άμυλο πάνω από τη μαρέγκα και διπλώστε το απαλά με μια σπάτουλα.
6. Χωρίζουμε τη μαρέγκα σε τέσσερα ίσα μέρη και απλώνουμε κάθε μερίδα στα προετοιμασμένα φύλλα ψησίματος, σχηματίζοντας κύκλους διαμέτρου περίπου 8 ιντσών.
7. Ψήστε τις στρώσεις μαρέγκας για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανές και στεγνές.
8. Μόλις ψηθεί, αφαιρέστε τις στρώσεις μαρέγκας από το φούρνο και αφήστε τις να κρυώσουν εντελώς σε μια σχάρα.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο συνολικός χρόνος προετοιμασίας για αυτήν τη συνταγή Strawberry Mering Layers είναι περίπου 2 ώρες, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου ψησίματος και ψύξης για τις στρώσεις μαρέγκας.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Εάν θέλετε να κάνετε αυτή τη συνταγή κατάλληλη για vegans, δείτε μερικές υποκαταστάσεις συστατικών που μπορείτε να δοκιμάσετε:
– Αντικαταστήστε τα ασπράδια με το aquafaba, που είναι το υγρό από ένα κουτάκι ρεβίθια. Χρησιμοποιήστε 1/2 φλιτζάνι aquafaba για κάθε 3 ασπράδια αυγών.
– Αντικαταστήστε την παχύρρευστη κρέμα με κρέμα καρύδας ή σαντιγί χωρίς γαλακτοκομικά.
– Βεβαιωθείτε ότι η ζάχαρη άχνη και η ζάχαρη των ζαχαρωτών είναι φιλικές προς τα vegan, καθώς ορισμένες μάρκες μπορεί να περιέχουν συστατικά ζωικής προέλευσης.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Βεβαιωθείτε ότι ο κάδος ανάμειξης και το εξάρτημα με το σύρμα είναι καθαρά και απαλλαγμένα από λίπη, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει τη σταθερότητα της μαρέγκας.
– Διαχωρίστε προσεκτικά τα ασπράδια, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν ίχνη κρόκων, καθώς ακόμη και μια μικρή ποσότητα λίπους μπορεί να εμποδίσει τα ασπράδια αβγού να χτυπήσουν σωστά.
– Όταν προσθέτετε τη ζάχαρη στα ασπράδια, το κάνετε σταδιακά για να διαλυθεί και να ενσωματωθεί πλήρως στο μείγμα.
– Όταν απλώνετε τη μαρέγκα στα φύλλα ψησίματος, δημιουργήστε λείους και ομοιόμορφους κύκλους για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο ψήσιμο.
– Να είστε υπομονετικοί κατά το ψήσιμο των στρώσεων μαρέγκας. η χαμηλή θερμοκρασία τους επιτρέπει να στεγνώνουν αργά, με αποτέλεσμα μια τραγανή υφή και ανοιχτό χρώμα. Αποφύγετε το άνοιγμα της πόρτας του φούρνου κατά το ψήσιμο, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει την κατάρρευση των μαρέγκων.

  • Μόλις ψηθούν και κρυώσουν οι στρώσεις μαρέγκας, χειριστείτε τις απαλά για να μην σπάσουν. Εάν χρειάζεται, μπορείτε να κόψετε προσεκτικά τις άκρες για να δημιουργήσετε καθαρούς κύκλους.

  • Για τη γέμιση φράουλας, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε φρέσκες, ώριμες φράουλες για την καλύτερη γεύση. Μπορείτε να προσαρμόσετε την ποσότητα του χυμού και του ξύσμα λεμονιού με βάση τις γευστικές σας προτιμήσεις.

  • Όταν χτυπάτε την κρέμα γάλακτος, φροντίστε να είναι κρύα, καθώς αυτό θα τη βοηθήσει να κρατήσει καλύτερα το σχήμα της. Ξεκινήστε με παγωμένη κρέμα και ένα παγωμένο μπολ ανάμειξης για βέλτιστα αποτελέσματα.

  • Συναρμολογήστε το γλυκό λίγο πριν το σερβίρετε για να διατηρήσετε την τραγανότητα των στρώσεων μαρέγκας. Απλώστε μια στρώση σαντιγί πάνω από μια στρώση μαρέγκας και στη συνέχεια προσθέστε φράουλες σε φέτες. Επαναλάβετε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες στρώσεις, τελειώνοντας με μια τελευταία στρώση σαντιγί και μια γαρνιτούρα με φράουλες.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθούν οι διατροφικές πληροφορίες για μία μερίδα (περίπου το 1/8 της συνταγής) των στρωμάτων μαρέγκας φράουλας:

  • Θερμίδες: 280
  • Συνολικά λιπαρά: 12 g
  • Κορεσμένα λιπαρά: 7 g
  • Χοληστερόλη: 45 mg
  • Νάτριο: 75 mg
  • Υδατάνθρακες: 39 g
  • Ίνες: 1g
  • Σάκχαρα: 34 g
  • Πρωτεΐνη: 4 g

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με συγκεκριμένες μάρκες ή παραλλαγές στα συστατικά που χρησιμοποιούνται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε τις στρώσεις μαρέγκας φράουλας, μεταφέρετε προσεκτικά το συναρμολογημένο γλυκό σε πιατέλα σερβιρίσματος ή βάση για κέικ. Κόψτε το σε μεμονωμένες μερίδες χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, αποκαλύπτοντας τα όμορφα στρώματα μέσα.

Μπορείτε να βελτιώσετε την παρουσίαση γαρνίροντας με επιπλέον φράουλες κομμένες σε φέτες, φύλλα μέντας ή πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη. Οι ζωηρές κόκκινες φράουλες με τη λευκή μαρέγκα και την κρέμα δημιουργούν μια εντυπωσιακή εμφάνιση.

Για μεγαλύτερη απόλαυση, μπορείτε να σερβίρετε αυτό το επιδόρπιο με παγωτό βανίλια ή λίγο σάλτσα φράουλας. Αυτά τα συνοδευτικά συμπληρώνουν τις γεύσεις και προσθέτουν επιπλέον πλούτο στην εμπειρία.

Συνθήκες αποθήκευσης

Λόγω της λεπτής φύσης των στρώσεων μαρέγκας, είναι καλύτερο να συναρμολογήσετε και να απολαύσετε τις στρώσεις μαρέγκας φράουλας αμέσως μετά την προετοιμασία. Ωστόσο, αν σας περισσέψουν, φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 24 ώρες. Λάβετε υπόψη ότι τα στρώματα της μαρέγκας μπορεί να μαλακώσουν ελαφρώς με την πάροδο του χρόνου, αλλά θα εξακολουθούν να είναι νόστιμα.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Η συνταγή Strawberry Mering Layers προσφέρει ορισμένα οφέλη για την υγεία μαζί με την υπέροχη γεύση της:

  • Οι φράουλες είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες C και K και διαιτητικές ίνες. Παρέχουν ιδιότητες ενίσχυσης του ανοσοποιητικού και προάγουν την υγεία της καρδιάς.

  • Τα ασπράδια αυγών είναι χαμηλά σε θερμίδες και λιπαρά ενώ είναι πλούσια σε πρωτεΐνη. Συμβάλλουν στην ανάπτυξη και επιδιόρθωση των μυών.

  • Ενώ η παχύρρευστη κρέμα είναι υψηλή σε κορεσμένα λιπαρά, περιέχει επίσης απαραίτητες βιταμίνες Α και D. Η μετριοπάθεια είναι το κλειδί όταν απολαμβάνετε επιδόρπια με βάση την κρέμα.

Παρόμοιες συνταγές

Εάν σας άρεσαν οι στρώσεις μαρέγκας φράουλας, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε αυτές τις παρόμοιες συνταγές:

  1. Mixed Berry Pavlova: Μια παραλλαγή αυτής της συνταγής που χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό από φρέσκα μούρα όπως βατόμουρα, σμέουρα και βατόμουρα για ένα έντονο χρώμα και γεύση.

  2. Πίτα με μαρέγκα λεμονιού: Ένα κλασικό επιδόρπιο με γέμιση αφράτη λεμόνι με αφράτη μαρέγκα, ψημένη στην τελειότητα σε βουτυρωτή κρούστα.

  3. Eton Mess: Ένα βρετανικό επιδόρπιο φτιαγμένο με θρυμματισμένη μαρέγκα, σαντιγί και ανάμεικτα μούρα. Είναι ένα υπέροχο χάος από υφές και γεύσεις.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή Strawberry Mering Layers εμπνέεται από διάσημους σεφ ζαχαροπλαστικής όπως ο Pierre Hermé, οι οποίοι είναι γνωστοί για τη μαεστρία τους στη δημιουργία εκλεκτών γλυκών με βάση τη μαρέγκα. Η δημιουργικότητά τους και η προσοχή τους στη λεπτομέρεια έχουν επηρεάσει τη δημιουργία αυτού του λαχταριστού γλυκού, συνδυάζοντας την ομορφιά και τις γεύσεις των φρέσκων φραουλών με την κομψότητα των στρώσεων μαρέγκας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button